İstanbul’dan İzmir’e seyahat edecek tatilcileri yolda birçok doğal güzellik, tarihi yapı ve leziz mi leziz tatlarla buluşturan molalarla dolu ‘mavi’ bir yolculuk bekliyor. İDO ile Yalova’ya giderek hem yolumuzu kısaltmış hem de İstanbul trafiğini atlamış oluyoruz. Bu rotayı kullananlar bilir. İDO erken rezervasyon ile fiyatlar oldukça makul seviyelerde. Güzergaha dönersek küçük molalarla, hatırlamak istediğimiz anılarla dolu bir yolculuktu, buyurun detaylarına…
SUSURLUK AYRANI & TOST
İstanbul Yenikapı İskelesi’nden hızlı feribotla yolculuklarına başlayanlar, yaklaşık 180 km sonra uğrayacakları Susurluk’ta, yörenin meşhur tostu ve bol köpüklü ayranının tadına bakarak yolculuğu daha keyifli hale getirebilirler. Mihaliç Peyniri ile yapılarak ünlenen tost ile saatlerce kovadan kovaya dökülerek köpürtülen ayranın tadı eminim ki damağınızda kalacaktır. Biz yol üzerindeki Yasa Tesisleri de bu tatlı molayı verdik.
SPİL DAĞI’NDA BOL OKSİJEN
Spil Dağı’nın çam ağaçları ve temiz havası tatilcilere yolda mola verdirecek cinsten. Doğaseverler için yolda her zaman farklı bir seçenek vardır. Bagajdaki kamp sandalyeleri bugünler için bekliyor: Spil Dağı’nda yanınızda getirdiğiniz yiyecekler ile küçük bir piknik yapıp bolca oksijen depolayabilirsiniz.
İZMİR’DE GEZİLECEK YERLER
KEMERALTI ÇARŞISI & KIZLARAĞASI HANI
İzmir’in harika tatil kasabalarına gidip kendinizi serin sulara bırakmadan Agora, Simirna gibi tarihi bölgelerde geçmişe kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda alışveriş yapıp, kumda kahve keyfi yaptıktan sonra, Osmanlı döneminden kalan Kızlarağası Hanı’nın nostaljik koridorlarında çayınızı yudumlayıp yorgunluk atabilirsiniz.
SAAT KULESİ & KONAK MEYDANI
İzmir’in sembolü olan İzmir Saat Kulesi’ni bir turist gözüyle gezebilirsiniz. Kule, 1901 yılında Sadrazam Mehmet Sait Paşa tarafından Fransız Mimar Raymond Charles Per’e ‘ye yaptırılan kule 25 m yüksekliğinde olup 4 adet çeşmesi bulunmaktadır. Gündüz Konak Meydanı’nın canlılığıyla güzelleşen kule, gece ise ışıklandırılmasıyla oldukça hoş gözükmektedir. Önünde fotoğraf çektirenler ise muhtemelen İzmirli değildir 🙂
TARİHİ ASANSÖR
Halk arasında ‘Asansör Çıkmaz Sokağı’ olarak bilinen sokakta ulaşılan asansör İzmir’in gezilecek en önemli turistik yerlerinden biridir. Güzelim Dario Moreno Sokağı’nın sonunda sanatçılarla dolu küçük dükkânlar ve kafeler eşliğindeki yürüyüşünüzü tamamlayıp buraya ulaşacaksınız. 1907 yılında kot farkını ortadan kaldırıp, iki mahalleyi birleştirmek üzere inşa edilen yapı günümüze gelindiğinde ulaşım aracı olmaktan çıkıp, eğlence ve dinlenme mekanı olarak hizmete sunulmuştur. Kulenin ahşap balkonundan şehir manzarasını kuş bakışı izlemek isteyenler, Asansör Teras Kafe’de kahvelerini yudumlarken hoş vakit geçirebilirler.
KIBRIS ŞEHİRLER CADDESİ
Öğrencilerle yaşayan bu sokaktaki hareketlilik yaşınız ne olursa olsun muhtemelen burada zaman geçirmek istemenize sebep olacak. İstanbul’da İstiklal Caddesi ne ise, İzmir için bu cadde de odur. Caddenin yanı sıra yine İstiklal gibi burada da ara sokakların kendine has bir ruhu olduğunu hissedeceksiniz.
KORDON BOYU
Tek kelimeyle HA-Rİ-KA!!! Şehir karmaşasının içinde her an ulaşabileceğiniz böyle güzel bölgenin olması ve korunması oldukça keyif verici. Kordon herkese hitap eden farklı havasıyla İstanbulluların aradığı mola yeri. Çiğdem nam-ı diğer çekirdek satıcıları eşliğinde gençler, yaşlılar, çalışanlar, öğrenciler hemencecik çimlere seriliyor ve gün batımı eşliğinde streslerini atıyorlar.
Velespitliler bilir kordonu bisiklet ile dolaşmak da çok keyifli. İzmir Büyükşehir Belediyesi BİSİM ile uzun kordun şeridi boyunca birçok durak ve bisiklet ile bisikletseverlerin yardımına koşuyor. İzmir BİSİM ve Yarımada gibi projeleriyle bisikletsever şehir ünvanına yakışırlığını çoktan kanıtladı.
İzmir köyleri yazımızı okumak için buraya tıktık!
ATATÜRK MÜZESİ
İzmir’de Atatürk’ten söz etmeden olmaz! Ata’mızın kaldığı ev müzeye dönüştürülerek biz ziyaretçilere açılmış. Kordon’da yer alan bu güzel müzeyi ziyaret ederek Atatürk’e özlemini bir nebze giderip, tarihin izlerine tanıklık edebilirsiniz.