İstanbul’un keşmekeşinden ve kalabalığından sıkıldıysanız, İstanbul içinde günübirlik bir yerde nefes almak istiyorsanız, bugüne kadar görmediğiniz için belki de pişman olacağınız bir yer sizleri bekliyor: Saklı Göl, Şile
Nitekim ilk ziyaretimde daha önce buraya neden gelmedim diye kendime kızmışlığım vardır.
1. SAKLI GÖL HAKKINDA GENEL BİLGİ
Şile/Karamandere Köyü sınırları içerisinde bulunan Saklı Göl, yapay bir baraj gölü. Doğası ve hemen yanı başındaki işletmesi ile birçok İstanbullu için hafta sonu kaçış noktalarından biri olan bu güzel yer; yürüyüşte ve güzel bir kahvaltıdan keyif alabilecek birçok doğaseverin uğrak yerlerinin başında gelmektedir. Göle ulaşmak için girilen yolda köylülerin açmış olduğu ve doğal ürünlerin yer aldığı tezgâhlar ve küçük gözleme durakları ise tüm gününü burada geçirip biraz alışveriş yapmak isteyenler için de güzel bir sürpriz olacaktır.
Küçük patika yollarla verandalara ulaşılıyor
2. SAKLI GÖL ‘DE KAHVALTI
Çok aç olmamız rağmen kahvaltı bizi tatmin edici derece doyurucuydu. Hatta 2 bayan tek kişilik kahvaltı ile rahatlıkla doyabilir. Kahvaltının yanında Saklı Göl’e özgü kiremitte menemeni tadımlayabilirsiniz.
Öğle yemeği için geldiyseniz, balık, ızgara ve tatlı çeşitlerinden herhangi birini seçme imkanınız var. Hatta isterseniz mangal keyfi bile yapabilirsiniz. Ancak bizim tercihimiz hazır kahvaltı yerine göl üstüne kurulmuş verandalar üstündeki piknik masalarında daha önce hazırladığımız malzemelerle kahvaltı yapmak oldu. Bu kısımda ahşap verandaları kiralamak ücretli olup, genel fiyatlar şu şekildedir;
- Köy kahvaltısı ve 1 demlik çay : 35₺
- Semaver : 30₺
- Göl kıyısı verandalar 6/8 kişilik : 45/55₺
- Piknik için ağaç altı masa 6 kişilik : 35₺
- Mangal küçük/büyük : 25/35₺
- Kuver kişi başı : 5₺
Kahvaltımız
Mekan sabah 08.00 akşam 23.00 arasında hizmet vermektedir.
Not: Bizim gibi verandadaki masalardan kiralayacaksanız mangal ve semaver dışında yemek servis hizmeti yapılmamaktadır. Menemende aklımız kalmadı değil.
3. SAKLI GÖL ‘DE NELER YAPILABİLİR?
Piknik alanından çıkıp karşı taraftaki köprüden geçip baraj gölüne doğru giden toprak yol boyunca doğa içinde güzel bir yürüyüş yapılabilir.
@Saklı Göl yürüyüş yolu
Bu yolun başındaki tanıtım panolarında 21 km olduğunu okuduğumuz bisiklet parkuru da var. Bisikletiniz kiralama hizmeti olduğu gibi kendi bisikletinizi de getirebilirsiniz. Biz yol boyunca sonbaharın getirmiş olduğu huzur içinde biraz yürüdük ve artık yorgunluk belirtilerinin arttığını anladığımız zaman, rotamızı arabaya çevirdik.
Göl kenarı ve verandalar
4. SAKLI GÖL NEREDE, NASIL GİDİLİR?
D100 karayolu veya tem otoyolundan Çekmeköy tabelalarını takip edip İstanbul-Şile otobanındaysanız Şile tabelasını takip edin. Şile şehir merkezi girişine gelmeden önce Işık Üniversitesini geçer geçmez ilk ışıklardan sağa dönün. Sonrasında Ahmetli Köyü yönüne doğru gidin. Köy yolunda 3 km gittikten sonra karşınıza Saklı Göl tabelası çıkacak. Tabelayı takip ediniz. Konum için tıklayınız.