Zamanın kısıtlı olması gereği Avrupa’ya bir çoğumuz uçakla gidiyoruz. Hatta gittiğimizde de gördüğümüz ulaşımda ilk önerilen, toplu ulaşım aracı genellikle yaygın şehir ağıyla hızlı tren oluyor. Raylı sistem sevdalısı biri olarak şunu açıkça söylemek isterim: “Tren konforu ve hızını herhangi bir toplu ulaşımda yakalayamayız.” Ancak yakında zamanda bazı uçak fiyatlarını bile geçen tren biletlerini gördüğümde farklı arayışlar içine girmek zorunda hissettim. Seçeneklere baktığımızda tren ve uçak dışında tek seçenek, bizim çok alışkın olduğumuz otobüs kalıyor.
Tabi ki hiçbirimizin Avrupa’ya direk otobüs ile gezecek kadar zamanı yok ancak Avrupa’da araba kiralamanın bu kadar pahalı olduğu şu zamanlarda şehirler arası ulaşım için ilk tercihimiz otobüs oluyor. Üstelik aldığımız şehirden teslim etmeyeceksek ayrı bir maddi yükü de oluyor araç kiralamanın. Bu konuda Avrupa’da da hızla yayılan otobüs taşımacılığını, FlixBus deneyimlerimizden de yararlanarak aktarmaya çalışacağız.
Flixbus Otobüs ile Avrupa’da Ucuza Seyahat
Yeşil rengiyle bizde hep pozitifliği uyandıran, bir o kadar da sevdiğimiz firmanın hikayesinden kısaca bahsedelim. 🙂
2011 yılında genç kitle taşımacılığı mottosunda kurulan FlixBus, 2013 yılı itibari ile Almanya özelinde yolcu taşımaya başlamış. Beklenen ilgi ve talep görünce yıllar geçtikçe hızla büyümeye başlayan FlixBus sırasıyla Fransa, İtalya, Hollanda ve son olarak da İskandinavya’da yolcu taşıma başlamış durumda. Yayılması elbette ki şaşkına çevirecek kadar hızlı!
Ülke olarak alışkın olsak da Türkiye’de yapılan otobüs işletmeciliğiyle herhangi bir alakası yok. Nedeni ise rezervasyon ve günlük gelişen işletmecilikle binlerce yolcuya ucuza dünyayı keşfetme imkanını sunuyor. Masrafları azaltmak için, belki alışkanlıklarımız nedeniyle yadırgayacağımız ama aslında varlığının da elzem olmadığı bir çok hizmeti devre dışında bırakmışlar. Neden mi bahsediyoruz? 🙂
- Muavin yok kardeşim! 🙂 Evet, zaten ne kadar gerekli olabilirdi muavin!
- Bekleme salonu da genel olarak yok, yani bir acentası yok Flixbus’ın.
- Şehrin merkezi tren istasyonunun motorlu taşıtların girebildiği açık otoparkında belirli bir noktası oluyor. Oraya kalkıştan 15-20 dakika önce geliyor ve tam zamanında kalkıyor.
- Biletinizi mobil cihazınıza indirebilir ya da karekodu çıktı alabilirsiniz.
- Şoför biletinizdeki karekodu okutup sizi içeri buyur ediyor.
- Bagajlarınızı siz yerleştiriyorsunuz.
- Ve koltuk numaranız belirli değil. Boş bulduğunuz yere oturabilirsiniz.
- Tabii ki top kek yok 🙂
Flixbus Otobüsleri ile Nerelere Seyehat Edebiliriz?
Avrupa’nın çok büyük bir kısmını hakimiyetine almış Flixbus rota seçeneklerini aşağıdan bakabilirsiniz.
Otobüs dışında Interrail yapmak isteyenler yazılarımız burada!
İlk aşama olarak Interrail nedir, nasıl yapılır? Onu öğrenelim..
İkinci olarak ise Interrail Rotası Nasıl Planlınır? Bu aşamayla rotamız hazır oluyor!
[wdi_feed id=”2″]